Strenge rechterDe handhavers van de gemeente voor  de drank en horeca wet maken momenteel overuren. Ze gaan bij horecabedrijven rond voor een ‘kenningsmakingsbezoek’. Hierbij wordt er direct gecontroleerd of er nog verbeterpunten binnen het bedrijf zijn. En natuurlijk wordt de vraag gesteld “Hoe we binnen ons bedrijf met de nieuwe drank en horeca regels om gaan”.  Daar zeg je wat…  het is al bijna 1 januari 2014!

Eén van de belangrijke wijzigingen is de leeftijd voor alcohol consumptie. Dan ga je ook direct aan handhaving er van denken.
Lees alle wijzigingen in de drank en horecawet

Ik graaf diep in mijn geheugen: “Hoe deden ze dat ook al weer in Engeland?”  Daar was dit erg serieus.

Om mijn drank en horeca vergunning te krijgen moest ik daar voor rechters “kompleet met gepoederde pruiken en al” eerst een verklaring afleggen dat ik voldoende ervaring had om deze verantwoordelijk te dragen. Om vervolgens de eed af te leggen waarin in zweerde dat ik jongeren en beschonken mensen geen drank zou schenken. En daarbij zorg dragen dat mijn personeel  zich stipt aan alle regels hield.

De reden dat er in Engeland met maatjes in de bar gewerkt wordt is dus ook niet dat ze zo zuinig zijn, het is wettelijk verplicht, om er zo voor te zorgen dat je niemand onbewust te veel alcohol schenkt. Want, jij als horeca medewerker bent er persoonlijk voor verantwoordelijk als er iets mis gaat…

Hier gaat het in Nederland hopelijk niet naar toe en ook in Engeland hebben ze de verantwoordelijkheid die je als horeca medewerker draagt verminderd. Als horeca ondernemer wil je liever niet verantwoordelijk zijn voor de stommiteiten die iemand in beschonken toestand uithaalt nadat hij jouw zaak verlaat.

Ik vind dat je als ondernemer wel verantwoordelijk bent om te zorgen dat jouw personeel consequent leeftijdscontroles uitvoert. Dat je ook “Nee” durft te verkopen tegen dronkaards en comazuipers. Hoe ga jij hiermee om in jouw zaak?